tisdag 10 november 2015

Repotage med FSB



Frans Berglund är en golf rookie som vann årets B klass i NVGF   
När vi träffar Frans så är han fortfarande i slyfasen av säsongen som består av spel på Ranchen och några hål på banan. Men snart blir det en ny arena i form av inomhusranchen menar Frans, Han ser det som stället där nya framgångar ska frodas men då ranchen är hotat av nedläggning är han osäker på hur länge han kommer kunna använda den. 
Frans trycker extra på att hans framgångar har beror på en stenhård satsning som innehåller mycket träning i form av närheten till såväl golfbana till inomhusranch vilket ger honom möjlighet att träna golf året om.

                                                                                                                          Fotbollen

Under året har han också tränat Fotboll i den lokala förening SAIF där dem flesta av vännerna också spelar. Frans som hällt på med fotboll under många år har hår enligt han själv gjort den bästa säsongen någonsin då han vann den interna skytteligan. Laget har också gjort en bra säsong då dem vann ligan obesegrade efter vinst i sista omgången om rivalen SIF med 3-2
Framtiden med fotbollen är Frans dock osäker på då han känner att han vill satsa på golfen samtidigt som det finns en spricka med tränaren Sven Svensson som inte ser ut att lösa sig.



       Möjligheter

Att Frans spelat bra i sommar är det inga tvivel om då det finns möjlighet att spela Scandics tour som är en inbjudnadstävling runt om i Sverige och när vi blickar fram emot nästa säsong menar Frans på att han ska klassa upp sig i NVGF till A2 som är klassen under huvudklassen. På så sätt så kommer han att få möta bättre motstånd samtidigt som han utvecklas mer.

När vi frågar Frans varför det är golfen som lockar mest så trycker han på gemenskapen på banan då man träffar många nya vänner. han utvecklar                                  resonemanget genom att säga att alla kan möta alla och på så sätt så blir de ett väldigt stort åldersspänn på deltagarna något som Frans tycker gynnar sporten              
                                                                       Framtiden

Golf är en stor sport i Sverige och det finns många banor från norr till syd. Men trots det stora antalet banor så har Frans inte spelat på särskilt många. Han menar på att det är svårt att komma ner och tävla då han har inriktat sig på NVGF denna säsong. Men det ser inte frans som något problem nu då det kommer att komma möjligheter senare i karriären.
Som mål inför nästa säsong Vill han Sänka sitt handicap så lågt som möjligt från dagens 17 men huvudmålet enligt frans är att spela så bra som möjligt på NVGF touren och hur han ska nå de vet han redan, Fortsätt Träna mer än dem Bästa.


Fotnot: Bild 1Privat, Bild 2 Upplev Boden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar